Realizując swoją pasję gotowania Martyna Kudelska i Weronika Gozdal – uczennice klasy II Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, wzięły udział w I Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym Slow Food 2021 Jabłko w słodkim duecie z marchewką. Organizatorem konkursu był Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Oleszycach.
Celem konkursu było propagowanie żywności ekologicznej, zdrowego odżywiania i idei Slow Food .
Konkurs spotkał się z ogromnym zainteresowaniem. Wzięli w nim udział uczniowie z 17 szkół z różnych regionów Polski. Ze względu na sytuację epidemiologiczną konkurs odbył się w formie on-line. Jury na podstawie przesłanych zdjęć i receptur wyłoniło zwycięzców.
Nasze uczennice otrzymały wyróżnienie za Słodki duet, czyli ciastko marchewkowe z musem jabłkowo-miętowym i sosem pomarańczowym.
Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów w rozwijaniu zainteresowań kulinarnych.