W odpowiedzi na zaproszenie Wydziału Przyrodniczego Uniwersytetu Przyrodniczo – Humanistycznego w Siedlcach uczniowie klas drugich i trzecich Technikum w zawodach technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki oraz technik żywienia i usług gastronomicznych pod opieką nauczycieli uczestniczyli w warsztatach edukacyjnych prezentowanych przez poszczególne instytuty wydziału.
Prodziekan d.s. Rozwoju prof. dr hab. Anna Zaniewicz-Bajkowska powitała młodzież przybliżając kierunki kształcenia i zachęcając do studiowania na siedleckiej uczelni.
Uczniowie mieli okazję zweryfikowania i pogłębienia swojej wiedzy uczestnicząc w warsztatach nt.:
– Fenomen gleby – dr hab. Marcin Becher,
– Nagłe zatrzymanie krążenia w rytmach defibrylacyjnych – dr Piotr Leszczyński,
– Fakty i mity o plemnikach – dr hab. Anna Wysokińska,
– Ocena surowców stosowanych w żywieniu zwierząt – dr hab. Alina Janocha,
– Warsztaty sokowe. Zajęcia praktyczne z przygotowania świeżo tłoczonych soków warzywnych i owocowych – dr hab. Jolanta Franczuk, prof. dr hab. Anna Zaniewicz – Bajkowska, mgr Krystyna Chromińska,
– Kuchnia dzika prosto z trawnika – warsztaty botaniczno – kulinarne – dr Grzegorz Łazarski, dr hab. Jolanta Marciniuk, dr hab. Paweł Marciniuk,
– Czy wiesz co jesz?- mgr Milena Kobylińska, dr hab. Katarzyna Antosik,
– Ocena mięsa i produktów mięsnych- dr inż. Krystian Tarczyński, dr hab. Andrzej Zybert.

Warsztaty przebiegły w miłej i przyjaznej atmosferze, za co dziękujemy władzom i pracownikom naukowym uczelni.

 
 

Facebook

YouTube