W dniach 26 – 27 listopada 2019 r. odbyły się w naszej szkole warsztaty barmańskie pt. „Ja za barem” skierowane do uczniów klas III i IV w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych.

Szkolenie obejmujące zagadnienia z zakresu m.in.

  • working flair
  • exhibition flair
  • pouring
  • przygotowywania drinków bezalkoholowych
  • tworzenia dekoracji z wykorzystaniem owoców oraz warzyw
  • technik sprzedaży bezpośredniej NLP

poprowadzili: Adam Białczyk i Łukasz Retka z firmy Alternative Bar.

W trakcie warsztatów uczniowie doskonalili własne umiejętności zawodowe oraz zapoznali się dokładniej z pracą na stanowisku barmana.

Ponadto prowadzący zajęcia przedstawili młodzieży możliwości związane z dalszą drogą zawodową, którą jako absolwenci mogą obrać po ukończeniu szkoły.

Wiedza, praktyka oraz świadomość własnych możliwości podparta certyfikatem ukończenia szkolenia z pewnością ułatwi w przyszłości znalezienie dobrej pracy i pokieruje we właściwą stronę związaną z karierą w zawodzie.

 
 

Facebook

YouTube