W roku szkolnym 2016/2017 ośmioro uczniów klasy II Technikum kształcącym w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyło w zajęciach pozalekcyjnych „Ze smakiem po Azji”.

Zajęcia zostały przeprowadzone w terminie 15.05.2017 r. – 06.06.2017 r.  w ramach projektu „Energia kompetencji – Energia sukcesu zawodowego” sfinansowanego z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020.

Podczas 20 godzin zajęć młodzież poznała specyfikę kuchni azjatyckiej oraz zdobyła praktyczne umiejętności sporządzania potraw typowych dla kuchni chińskiej, japońskiej i koreańskiej.

Mamy nadzieję, że uczniowie zainspirowani smakami orientu będą mieli okazję wykorzystać swoją wiedzę i umiejętności zdobyte na zajęciach w przygotowywaniu własnych posiłków, a także podczas realizacji przyszłych zadań zawodowych  jako pracownicy.

 

 
 

Facebook

YouTube